Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Térkép Önmagunkhoz

iwiw-valtozat-elolap.jpgTérkép Önmagunkhoz
Test- Tudat

 A Térkép Önmagunkhoz című könyv az írása során szinte önmagát alakította és formálta. Ugyanúgy ahogyan az ember formálja fizikai testét a tapasztalatai, gondolatai és megélt  élethelyzetei alapján.

Természetgyógyászként és speciális tanácsadóként dolgozva rájöttem, hogy az embereknek kézzel fogható segítség kell ahhoz, hogy életüket jobban átlássák, sorsszerű helyzeteiket megértsék és túl tudjanak jutni a problémáikon. Így aztán olyan könyv született, mely a testi adottságainkat, alkatunkat, formáinkat fordítja le lelki szintre. Így tulajdonképpen ez a könyv a testtípus tanokon fekszik azaz az alkat alapján ki lehet deríteni alap karmikus élet feladatainkat, jellemünket erősségeinket.

Megtudhatjuk belőle, hogy miért vagyunk  optimális súlyúak, kórosan soványak vagy túlsúlyosak.

Mi az ami miatt nem sikerül tartós párkapcsolatot létrehozni  vagy hogy milyen lelki feladat van annak a hátterében, hogy pont úgy nézünk  ki mint édesapánk. A testünk egy adattár rólunk, az énünkről, a tapasztalásainkról. Általa megérthetjük a világot, embertársainkat és önmagunkat is! A könyvben leírt speciális módszer segít abban, hogy tetőtől-talpig feltérképezzük testünk és megtudjuk mit üzen nekünk fizikai formánk!
Kellemes felfedezést kívánok minden kedves olvasónak, aki elolvassa és végigcsinálja a könyvben leírtakat.

Létezik-e az, hogy a testünk elárulja azt, hogy kik vagyunk, milyen a jellemünk?

Az elhízás lelki eredetű?

Lehetséges-e az, hogy vállalt élet feladataink karmánk, testünk alakjába be van kódolva?

Aki ismeri a test üzenetét jobb ember ismerő lesz?
Konfucius bölcs mondása szerint: „A gyermek
nem tehet arról, milyen az arca, a felnőtt ember azonban felelős a külső megjelenéséért. „ 

 

Ezzel kapcsolatos tréningekről olvashat a www.testtudat.eoldal.hu

Részlet a könyvből:

Has: Nyitottság, bizalom, védtelenség. Az ősi gyermeki, másrészt az ősi emberi érzések, ösztönök otthona. Legvédtelenebb részünk, ezáltal kiszolgáltatott. Ezen a részen emésztjük vagy nem emésztjük meg azokat az eseményeket, melyek nap mint nap történnek meg velünk.  Az erő, a személyiség kibontakozása, az élmények és érzések feldolgozása  (nem tudom megemészteni, amit mondott) az emberré fejlődés, a tapasztalatból szerzett bölcsesség, vezérlő helye. Cselekedeteinkhez szükséges energiával lát el. Vágyaink el és befogadási helye, elfogadni az élet örömét és a valódi életet, lelki erőnk táplálója. Céljaink megvalósítását itt öntjük formába. Ezen a területen a tapasztalatokat beépítjük (szó szerint akár zsírok formájában), új lehetőségeket kutatunk. Has éléstár a jólét és a nélkülözés szimbóluma.  Itt alakulnak energetikai mintáink gondolatokká.
 
Nagy has: Az őt ért élményeket nem tudja feldolgozni mélyen, eltemeti sérelmeit. Védelmezi magát a zsírokkal, mint egy védőhálót képez magán. Raktároz, tárol vagy tartalékol. Anyagi jólétbe vetett hit. Nem jó emésztés, körbe-körbe jár életfeladatain és nem találja meg a megoldást. Elsősorban az érzékelhetőt akarja megélni és azzal akar egybeolvadni. Imád enni, bekebelezni a világot, ha már megemészteni nem tudja.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
 
Normál has: Önmagában való jó és rossz helyes elfogadása. Képesség az életében zajló események megemésztésére. Életigenlés és összehangoltság a külvilággal. Biztonságban érezni magát. Felelősségteljesség. Céljai gyors kivitelezése.
 
Kicsi befelé forduló has: Stabilitás, önbizalom hiánya. Felemészteni magát, önmaga ellen való fordulás. Félelem a jövőtől, erőtlenség. Képtelen új célokat, más utakat keresni, a régi, nem működő élethelyzetek helyett.
 
Derék: Segítségével törzsünk jobbra-balra forgatható, előre hátra hajlítható. Így rálátásunkat, szemléletmódunkat befolyásolja. Hajlékonyság.
 
Derék: Segítségével törzsünk jobbra-balra forgatható, előre hátra hajlítható. Így rálátásunkat, szemléletmódunkat befolyásolja. Hajlékonyság.
 
 
Közepes derék: Stabilitást és a célok jó megválasztását mutatja. Tulajdonosa kitartó, de azt is tudja mikor kell valamiről lemondani.
 
 
Vastag derék: Olyan mint az öszvér kicsit konok és akaratos. Olyannyira a biztonságra törekszik hogy teljesen megmerevedik, bekeményedik. Nehezen fogadja el az új helyzeteket. Zárt személy.
 
 
Vékony derék: Törékenység. Túlságosan is sérülékeny, érzékeny mások véleményére. Nagyban befolyásolják ezek a dolgok az életét.
 
 

nanasiandrea7@gmail.com